Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: تا وقتی دولت را از حوزه‌ اقتصاد خارج نکنیم، نمی‌توانیم به استفاده از درگاه ملی مجوزها امیدوار باشیم، در واقع تا وقتی دولت از موقعیت تصدی‌گری و بنگاه‌داری خودش دست نکشد، این سامانه‌ها حالت صوری دارند.

احمد علیرضا بیگی در گفت‌‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به عدم تمکین دستگاه‌ها از قانون الزام به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور تصریح کرد: در حال حاضر مقاومتی در مقابل قانون مورد بحث وجود دارد که چیز جدیدی هم نیست، به طور مثال، الان ما سامانه‌ای در زمینه قاچاق داریم که بر اساس قانون باید همه دستگاه‌های مرتبط با این موضوع با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند تا مقابله با قاچاق به صورت منسجم صورت بگیرد، اما این اقدام انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشابه همین موضوع را در زمینه‌ مجوزهای کسب و کار شاهد هستیم، سامانه‌ای تدارک دیده شده است اما برخی دستگاه‌ها به استفاده از آن تن نمی‌دهند.

وی ادامه داد: استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور به انحصار پایان می‌دهد، شفافیت بیشتری ایجاد می‌کند و فرصت‌ها را در اختیار همگان قرار می‌دهد، اما می‌بینیم که در مقابل قانون استفاده از این درگاه، مقاومت‌هایی وجود دارد.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بیان کرد: مجلس وظیفه‌ نظارتی دارد که در زمینه های گوناگون از جمله قاچاق و صدور مجوزهای کشور ورود کند و دستگاه ها را ملزم به اجرای قانون کند. به طور کلی، مجلس باید به صورت جدی تر بر اساس وظیفه‌ نظارتی خودش به انجام اقداماتی در راستای اجرای قوانین موجود بپردازد. به این ترتیب، مجلس وظیفه دارد دستگاه ها را وادار به تمکین از اراده‌ مجلس که در راستای ایجاد شفافیت است، بکند.

به گفته‌ وی، ایجاد یک سامانه‌ شفاف و الکترونیکی برای صدور مجوزها تا حد زیادی می‌تواند به حل و فصل مشکلات کمک کند و یک اقدام لازم است اما کافی نیست.

علیرضابیگی افزود: به طور کلی، دولت در زمینه‌ کسب و کار و اقتصاد، نقش تعیین کننده ای دارد. همین موضوع موجب ایجاد بستری برای بروز رانت و فرصت‌های نابرابر برای برخی از افراد شده است. اگر افرادی به فرصت و ثروتی دست پیدا کرده‌اند، از رهگذر ارتباطی بوده است که با دولت داشته اند. الان ما بنا داریم که این شرایط را از بین ببریم و این مستلزم این است که دولت در عرصه‌ اقتصاد از موقعیت تصدی‌گری و بنگاه‌داری خودش کنار بکشد و در جایگاه داوری و تنظیم گری قرار بگیرد.

و‌ی تأکید کرد: تا زمانی که دولت به عنوان بازیگر اصلی اقتصاد که دارای اختیارات قابل توجهی است، ایفای نقش می‌کند، دیگر فعالان اقتصادی احساس امنیت نمی‌کنند و امکان رقابت هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور قطعاً فراز و نشیب هایی خواهد داشت. تسهیل استفاده از آن، اثربخشی و جامعیتش موکول به این است که بتوانیم اقتصاد را به صورت شفاف و واقعی داشته باشیم، تا وقتی دولت را از حوزه‌ اقتصاد خارج نکنیم، نمی‌توانیم به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور امیدوار باشیم. در واقع تا وقتی دولت از موقعیت تصدی‌گری و بنگاه داری خودش دست نکشد، این سامانه‌ها حالت صوری دارند.

علیرضابیگی بیان کرد: برای اینکه دستگا‌ه‌ها را به سمت استفاده از این سامانه سوق دهیم، باید آنها را از حالت ذینفع بودن خارج کنیم. تا زمانی که دستگاه ها ذینفع هستند حتماً کارکردهای آنها منصفانه نخواهند بود.

وی افزود: ‌‌مردم همواره از رهگذر ذینفع بودن دستگاه ها لطمه خواهند دید، واقعیت این است که امکانات در اختیار دستگاه‌هاست و مردم در مقابل آن ها بی پناه هستند، به طور مثال، وزارت صنعت، معدن و تجارت همه کاره است. در حوزه‌ معدن، معدن‌دار است، در حوزه تولید، تولیدکننده است، در حوزه ‌خودرو، خودروساز و واردکننده است، این وزارتخانه انحصار تجارت خارجی را در اختیار دارد و به هر کسی که اراده کند، مجوز می دهد، تا زمانیکه این شرایط وجود دارد نمی توان به اثرگذاری سامانه هایی مانند درگاه ملی مجوزهای کشور امیدوار بود.

به گزارش فارس آمارهای موجود نشان می دهد که کسب و کار در ایران در حال حاضر شرایط خوبی ندارد، به طوری که افراد زیادی در پیچ و تاب اداری برای گرفتن مجوز گیر می‌کنند و زمان زیادی برای دریافت مجوز شروع کسب و کارها لازم است، رتبه‌ ما به لحاظ سهولت فضای کسب و کار در جهان نیز موید این موضوع است.

این شرایط موجب شده است که مجلس به عنوان قوه‌ قانونگذاری در کشور به فکر راه چاره باشد، در این راستا قانون الزام به استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور تصویب شده است. اما دستگاه ها که بر اثر مجوزدهی، امتیاز و قدرت کسب می کنند، حاضر نیستند ذیل این درگاه به صدور مجوز بپردازند. در واقع دستگاه ها نمی‌خواهند مزایای خود را در این زمینه از دست بدهند. در این ارتباط، امضاهای طلایی، رانت، فرصت های نابرابر و اعمال سلیقه‌ شخصی در صدور مجوزها، واژگان آشنایی هستند. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: علیرضا بیگی ، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ، احمد علیرضابیگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: علیرضا بیگی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها احمد علیرضابیگی تصدی گری و بنگاه داری تا وقتی دولت دستگاه ها صدور مجوز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست از اختصاص و هزینه ۵.۵ میلیارد یورو برای بهبود وضع هوا و کاهش گازهای مشعل در کشور خبر داد.

علی سلاجقه در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه دولت سیزدهم گام‌های اساسی نسبت به رفع دغدغه محیط‌ زیستی مردم برداشته است، بیان کرد: در این دولت تاکنون ۵۴ مشعل خاموش شده و ۵.۵ میلیارد یورو برای بهینه‌سازی سوخت و بهبود وضع هوا اختصاص یافته و هزینه شده است.

وی با تأکید بر اینکه روند کاستن از آلودگی هوا به‌واسطه تأسیسات نفتی از جمله پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های گازی تداوم خواهد یافت، گفت: پارسال کمترین مازوت‌سوزی را در کشور نسبت به سال‌های پیش شاهد بودیم.

گفتنی است رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست چندی پیش با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گامی اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، تصریح کرده بود: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

دیگر خبرها

  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز با الکترونیکی شدن مجوزها
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری