Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه کسب و کار با بیان اینکه الزام الکترونیکی شدن صدور مجوزها اسفندماه سال قبل به تصویب رسید اما هنوز توسط اجرایی نشده است، گفت: الکترونیکی شدن صدور مجوزها باعث شکسته شدن انحصار خواهد شد. مهدی کماسی کارشناس حوزه کسب و کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به عدم اجرایی شدن درگاه ملی مجوزهای کشور از اسفندماه سال گذشته تاکنون، اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما فقط قانون مصوب می شود و نظارت بر روند اجرای قوانین صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: الزام الکترونیکی شدن صدور مجوزها اسفندماه سال قبل به تصویب رسیده اما توسط وزارت اقتصاد به درستی درباره آن شفاف سازی نشده و به سایر ارگان ها اطلاع رسانی صحیحی در این مورد انجام نشده است.      قانون الکترونیکی شدن صدور مجوزها در دولت قبل اجرایی نشد   این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به علت تغییراتی که در دولت هر ۴ سال یا ۸ سال یکبار رخ می دهد، مدیرانی که در راس سازمان‌ها قرار دارند، جا به جا می شوند و بسیاری از قوانین یا اجرا نمی شوند و یا به درستی عملیاتی نمی‌شود.   کماسی بیان کرد: به همین علت بسیاری از برنامه ها و قوانین مناسبی که پیش از این به تصویب رسیدند، اجرایی نشدند. قانون الکترونیکی شدن صدور مجوزها در دولت قبل اجرایی نشد و حالا هم با تغییر دولت و مدیران وزارت اقتصاد هنوز به این قانون پرداخته نشده است.   این استاد دانشگاه عملکرد وزارت اقتصاد در اجرای درگاه ملی مجوزهای کشور را نامناسب عنوان کرد و گفت: با توجه به کوتاهی وزارت اقتصاد در عدم اجرای قانون، دستگاه‌های دیگر نیز همراهی لازم را با آن نداشته‌اند، زیرا این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند قانون را اجرایی کند. در صورت عدم همکاری سایر دستگاه‌ها این موضوع امکان عملیاتی شدن را نخواهد داشت.   وی تصریح کرد: دولت در صورتی که عزم جدی برای اجرای قانونی را داشته باشد، با انجام تبلیغات و اطلاع رسانی، قانون و مصوبه مورد نظر را نهادینه می‌کند، اما وقتی کوتاهی از سوی وزارت اقتصاد صورت می‌گیرد، نمی‌توان اجرای صحیح این قانون را از دیگر ارگان‌ها انتظار داشت.   کماسی با اشاره فواید الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار، تاکید کرد: جامعه به سمت مجازی شدن در حرکت است و از مراجعه حضوری افراد به دستگاه‌ها برای انجام امور به تدریج کاسته می‌شود. وزارت اقتصاد باید به عنوان متولی سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور، تبلیغات لازم را درباره تسهیلگری و نحوه استفاده از آن به مردم ارائه دهد تا به فواید این سامانه آشنا شوند.     الکترونیکی شدن صدور مجوزها باعث شکسته شدن انحصار می‌شود   وی ادامه داد: روند الکترونیکی شدن دریافت مجوزها می‌تواند در زمان شیوع کرونا این فرآیند را تسریع ببخشد. این قانون علی‌رغم صرفه جویی در وقت و زمان افراد به دلیل جلوگیری از حضور فیزیکی در ادارات و سازمان‌ها، متقاضی را در جریان روند طی شده برای دریافت مجوز قرار می‌دهد و پاسخ نهایی طی روزهای تعیین شده به فرد ابلاغ می شود.   کارشناس حوزه کسب و کار تایکد کرد: در شرایطی که اعطای مجوز توسط افراد باید مورد بررسی قرار گیرد، به دلایل مختلفی همچون عدم حضور فرد صادرکننده، کار به تعویق می افتد.   کماسی با اشاره به اینکه الکترونیکی شدن مجوزها منجر به شکسته شدن انحصار ارائه مجوز توسط دستگاه‌ها می‌شود، گفت: با اجرایی شدن سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور، همه فرآیندهای دریافت مجوز بر اساس چارچوب و ساختار تعیین شده اداری انجام می‌گیرد و اجازه اعمال نظر دیگران را در ارائه مجوز نمی دهد.    وی تصریح کرد: با این روش جلوی بسیاری از مجوزهایی که به علت پارتی بازی و فقط به علت سلیقه اشخاص داده شده، گرفته می‌شود.   این کارشناس در پایان با بیان اینکه هر سامانه‌ای که راه اندازی می‌شود، دارای معایب و مزایایی است، گفت: این نکته درباره درگاه ملی مجوزهای کشور نیز صدق می‌کند، اما به طور قطع مزایای آن از معایبش بیشتر خواهد بود و معایب آن نیز به طور قطع قابل رفع و رجوع است.       انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: درگاه ملی مجوزهای کشور شکسته شدن انحصار درگاه ملی مجوزها وزارت اقتصاد دستگاه ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۵۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،بر اساس اعلام درگاه ملی مجوزها استان‌های  بوشهر،  مرکزی و سمنان در قعر جدول رتبه‌بندی استان‌ها در حذف مجوز‌های کاغذی قرار دارند.

همچنین به گفته رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد میزهای  خدمت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی تا ۲۵ اردیبهشت، آخرین روز مهلت قانونی تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا، درسراسر کشور از جمله در بازار بزرگ تهران و چند ایستگاه مترو از جمله  تجریش، امام خمینی (ره)، ۱۵ خرداد، امام حسین (ع)، میدان ولی عصر (عج) دایر است.

بر اساس قانون همه دارندگان مجوز‌های کاغذی باید مجوز‌های خود را تبدیل به شناسه یکتا کنند و  از ۲۵ اردیبهشت مجوز‌های کاغذی بی اعتبار هستند و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی‌دهند.

آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند ،می‌توانند با گوشی همراه خود و یا با مراجعه به میز‌های خدمت فقط با ورود ۳ کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه / کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوز‌ها «mojavez.ir»، به سرعت و رایگان مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

 

دیگر خبرها

  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • واحدهای صنفی فاقد شناسه یکتا در دریافت خدمات با مشکل روبرو می‌شوند